tröötter

Jag har trots att jag är väldigt trött lovat linn att gå ut och gå lite. ska egentligen vara där om ca 20 min, ska helst ha tvättat min tröja och duschat av mig all svett sen jag cyklade hem från jobbet idag. wieho. 
 
man har inte så mycket att skriva när man har jobbat hela dagen. dock måste det nämnas att dagen avslutades ganska bra. en kund med en liten kinesflicka kom. hon stirrade på mig lite sött och man måste som le och säga hej typ. hon fortsatte att stirra tills hon sa: " guuu' va fiiina örhängeen duu haaar" - vad gör man? jo man leeeer poch säger tack på ett sådant sätt man säcker tack till ett barn (eller hund)  
 
jaja. ingen rast ingen ro. (köpte btw världens godaste röda vindruvor idag)
nu ska jag pysa.

Kursliteratur

Ingen som är intresserad av att köpa boken:

Etik och livsfrågor i vård och omsorg
Liber: Carl E. Olivestam och Håkan Thorsén
ISBN: 91-47-05394-1
Första upplagan 2000

Fint skick.
100kr 

Lisa goes Thai-GoGogirl

happ. nu överger hon oss i Umeå, för Thailand. vad är det för stil? Det är fan helt rätt alltså! nice - jag längtar tills vi far också. skulle dock gärna ha farit imorgon jag med.

ja, jag måste väl skriva en list-jävel, men vet dock inte vilka jag ska utmana eftersom jag knappt känner någon. :| 
 
REGLER:
Som utmanad ska du nu skriva åtta stycken underliga/egendomliga saker om dig själv var du vill (typ blogg, diarium, facebook.. ja, du fattar). Där ska du samtidigt lägga till dessa regler. 

1. Jag har ett läskigt bra minne. kommer ihåg saker som är helt sjukt. kommer t.ex. ihåg vad vi åt förra året på tapas och vad varje rätt kostade. kommer även ihåg saker som hände under låg, mellan och högstadiet som jag kan säga till linn " kommer du ihåg när du bah.. ... " och hon ser ut som ett frågetecken och som ett spöke som är rädd för mig och mitt minne.

2. Jag kan inte bromsa när jag kör bil. Jag har nog mycket ångest över att jag kör bil och förorenar natur, så att bromsa bara för att måsta sacka inför en sväng kan jaginte. jag släpper gasen, rullar och lägger i lägre växlar. det funkar och det är eko-drive!
 
3. Jag får dåligt samvete när kunderna tar fler påsar än vad behöver när jag ser att de inte kommer att behöva alla. det slösar på miljön. Go-Strömpilen. det finns mer plastpartiklar än plankton i stilla havet. :( 
 
4. Jag pratar extremtfort i bland, jag triggar mig själv och andra runt omkring mig (lisa,linn, linn och anette, suss också förr i tiden). Jag hinner iaf säga det jag vill säga om man har bråttom. 
 
5. Om jag har en liten hudflik någonstans på kroppen som jag råkar känna klöser jag alltid på den tills jag har fått lös den, i ungefär 80% av fallen börjar det alltid blöda, men det är det värt, eftersom jag känner typ en liten tillfredställning med att ha vunnit över biten. 
 
6. Jag tänker alltid tankar för långt fram i framtiden och börjar göra små planeringar i hjärnan , helt onödigt för man blir stressad och ibland även irriterad.  
 
7. När jag sitter i Lisas vardagsrum och märker att de två tavlorna som oftast hänger snett, hänger just snett blir jag knäpp och måste gå och rätta till dem. de nedersta tavlan av de tre svartvita och den som hängde bredvid altandörren. 
 
8. Den klassiskaste av dem alla. Lägga saker efter linjer på dukar, bord bänkar, böcker på varandra kant  i kant också. jajemensan, där är jag och syster lika ! 
 
tjoflöjt, då var jag klar. men jag har ingen utmana. 
Så här dör ättelinjen med mig! 
 
Annars var vi back idag i kassan. jippie. det blev en lång dag med biip.ande. yey. tur att linn kom förbi på willys vid kl.18.06 och muntrade upp mig. hon kanske för övrig ska äta hejdå pizzan med oss. iaf vara i samma rum. vet inte om pizza är riktigt linns diet eller val till middag. men iaf. ska kolla när linn kan och sen bestämma! Wiho. nu börjar det närma sig. Medan jag har suttit här och skrivit har lisa irrat omkring och försökt packa och desperat sagt, varje gång hon går förbi sin resväska och handbagageväska, åh vad lite det är, åh jag måste packa något mer, har jag glömt nått. panik. haha. 

Lisas stressproblem

 
 jaja, ska hem nu och ringa pate och sen anmäla mig till biologi A på studiecentrum. över och ut. 8 arbetsdagar kvar nu! Yes 
 
Annars är det 16 dagar kvar.

Dagen

Nu sitter jag här framför datorn och är supertrött. vet inte om det var pates sömnighet på slutet av dagen som smittade av sig på mig. såg iaf 10000 BC idag och madagascar 2! dom var bra. den första var lite annorlunda dock. 
 
engelskan gick tydligen över förväntningarna idag och på skrivningen igår.. coolt.  
 
annars vet jag inte. önskar att det kunde falla ner från himlen så fick man veta vad man skulle utbilda sig till och vad man kommer att vara superintresserad av i framtiden.. jaja. den tiden kommer väl den med. 
 
just nu är jag bara för trött för att försöka skriva någonting vettigt överhuvudtaget. 
 
18 dagar kvar!

Anettes tröstläsande

Ja, vad ska man skriva ikväll då? Var förbi hemma hos Anette och Sebbe för att hämta PB2 boxen som Sebbe lånat, och Anette säger till mig: "Jenny/Böni (minns ej) du måste skriva i bloggen ikväll, annars har jag ingenting att läsa."  Söta rara N, så klart att jag måste skriva någonting då, men vad? 
 
Jag har iaf skrivit klar och skrivit ut mitt personliga brev m.m.m.m. och ska gå förbi med det imorgon på D&D, jag känner mig positiv trots att det kommer vara flera hundra andra sökande. Ska även göra det muntliga i engelskan imorgon och sen köpa snacks till min och pates filmdag :) äntligen får jag vara med min älskling! han är dock lite sjuk fortfarande så inte nå mycket pussar och sånt, men det överlever man utan. Nu kan vi ju iaf sitta i samma soffa. Han hade förövrigt köpt en jättefin ryggsäck idag! (snart snart snart så!) fyfan va roligt.   

Skulle också vilja läsa och lära mig en massa saker som N gör. Kanske skulle vara kul att börja plugga igen? :) som tidigare nämnt, ska kolla mer på Sundsvalls utbildningen i biologi och geovetenskap. 
 
Ska hoppa i sängs snart:
1. tandborstning
2. tandtråd (die)
3. toa
4. engelska
5. engelska
6. lägga i ordning saker tills imorgon
7. smörja in händer och ansikte
8. sova 
 
Måste sätta igång för att komma isängs någon gång då. 
 
Över och ut !

Hallå Hallå, efter en stunds tystnad

Ja, jag har haft fullt upp de senaste dagarna. 
 
I fredags kom Anna och Moa som sagt, och det blev Great Eastern take-away till middag som förövrigt åts av mig, mamma, pappa, anette, sebbe och anna, moa fick spagetti och köttfärssås. jajemensan. 
 
Sen hittade jag faktiskt en utbildning jag skulle kunna tänka mig att gå. Det finns typ 245 olika inriktningar men den som intresserar mig mest är Biologi och geovetenskap, måste fråga syon om det finns någon som inriktar sig ännu mer på djur än den, annars kommer det kanske att bli den, i Sundsvall. kanske måste läsa kemi, biologi och fysik på komvux en termin först, men det är väl inte hela  världen. det går nog snabbare än vad man tror.

ja, och sen blev det lördag. En nästan överdrivet lång promenad med hela familjen till lasse och katarina (oliwer och linus var där också, inte bettan dock) så då blev det umgänge och fika för hela slanten. sen hem och duscha och handla sen middag på det. sen kom anette och sebbe med film och snacks! det enda som var jobbigt var att moa var otroligt jättepigg och pratade hela tiden under filmen, tills anna fick henne att sova dvs. sent. men hon är söt iaf. 
 
sen idag drog vi i väg till obbola. helene, anders, bästis, tage-lage och esmeralda (människa x2, hund, undulater x2) väntade på oss med grekisk pytt i panna ASGOTT! sen blev det bara en massa prat och skoj och fika och frukt. vi for inte hem förrän kl 17.00. Moa somnade innan vi ens hunnit backa ut från uppfarten. (om man ens kan kalla det det.)

 Nu sitter jag här ,efter att ha ätit middag, bakat tekakor, sagt hejdå till anna och moa och gjort ett tappert försök att sätta upp mina tavelhyllor, dock tog strömmen slut i apparaten.. så det blir i morgon. 
 
herregud en sådan helg, behöver nästan vara ledig efter den :)



Ensamhet

Ja, här sitter jag i min ensamhet som alla andra dagar denna vecka. Mamma har åkt till morfar med Kent. Vad ska jag göra denna dag? kanske ska ta mig ut och andas lite frisk luft? ska även försöka skriva ihop ett bra personligt brev till D&D, ska testa söka där bland de andra 859st som kommer att söka. Sen ska jag klippa naglarna, så att jag slutar klösa mig själv överallt. Igår var det mysigt hos lisa boman. hon är så söt ! jag fick komma dit och säcka ihop i soffan för jag hade så jävla tråkigt hemma. jag låg på kökssoffan i 1½ timme och tittade rak fram. yey..

Dock är jag inte 100% pigg än, vaknade kl 9, klev upp 10, åt "frukost" och sen somnade jag om 40 minuter, borstade tänderna (höll på att kräkas av tandkrämssmaken) och nu sitter jag här illamående och helt utmattad av dagens verk. Får väl se om det blir jobb imorgon.  

Om inte annat så kommer ju Moe och Anna imorgon och det blir trevligt vare sig jag jobbar eller inte. Moe är så söt och glad och energisk (precis som mostrarna). Måste bara lägga in denna supersöta bild som säkert många redan har sett på Anettes blogg, men iaf här kommer den :  
 


 



Jag önskar att min Pate var här just nu :) saknar dig !

Sjukdag 2

Idag är det dag nummer två med illa mående, utan aptit och trötthet. igår och idag sov jag mest hela dagen och kollade på aminal planet och national geografic channel om vart annat. Ska kanske se på Grand Torion när mamma kommer hem från Willys. många utav Patriks filmer funkar ju inte på vår DVD.. det suger, jag kan inte se på National Treasure - Book of secrets.. buhu. den är jättebra btw. 

Annars har det förstårs inte hänt så mycket. efter att ha skrivit detta inlägg på den bärbara datorn framför tv på rumssoffan kommer min energi att ha tagit slut.

Curry har varit jättesöt och mysig dessa två dagar :)

Anna och Moa på besök

Efter att ha somnat om när Patrik for till jobbet, åt jag yoghurt, chips, gröt och chips till brunch innan jag började. Höll mig ändå inte mätt till rasten. köpte en jättesmaskig mjukost att ha på mackan, det är många som köper den, speciellt en viss målgrupp. La Bonne Vache. M-M-M
 
Idag var det kaos på jobbet, varför handlade så många idag för, helgen före lön? ingen vet.. det är i alla fall inte kul.

Men när jag kom hem (efter att min snäll och söta mamma hämtade mig på jobbet) möttes jag av ett glatt välkomnande. MOA och ANNA. Superduon. Moe var jätteglad att se mig och vi busade. Hon har blivit så stor nu! Jättesöt också i min klänning som jag köpte i somras som hon skulle kunna växa i, som hon nu vuxit i. hon är en stor baddare och kan inte ritktigt kr Sen inom loppet av 50 minuter hade jag ätit följande:

> Fläskfilégryta med klyftpotatis
> Två mackor med La Bonne Vache
> En skål med turkisk yoghurt, vaniljkesella, hallon och solisar
> Ett wienerbröd 
 
det var gott och jag blev mätt till slut!
  
 

Kattjäveln

I morse väckte katten mig igen. Han får cp-ryck och springer som en galning och dunkar in i min dörr. vaknade i alla fall 06.11 idag i stället för 05.12 igår. Det var tungt. Efter att ha klivit upp, hackat lök m.m. till potatis och löksoppan som blir min matlåda i två dagar så har jag skrivit ut engelskan som jag ska studera min rast. 
 
Annars är det bara duschen som är kvar nu innan jobbet. kanske hinner med att göra lite engelska innan jobbet.
Ikväll ska jag fara till Pate och mysa med honom tills han är less ! :D 
 

Invigning av bloggen

Herregud..
Det tar en himla tid innan man fattar hur allt med färger och bakgrunder fungerar.
Är klar nu, är iaf ganska nöjd, fick dock inte in min bild som jag hade gjort som header, men shit happens.

Patrik skrattar åt mig för att jag ska (i alla fall försöka) börja blogga lite. Dock kommer jag inte att skriva här när jag är utomlands, utan på www.resedagboken.se. Jag har gjort en maillista där, men om jag har glömt någon så är användarnamnet j.sandberg
 


   
 
 
Jag hoppas att folk kommer att hitta hit, känner mig vilsen i denna värld. Jag har ju varit ledig i tre dagar nu, så det känns konstigt och lite jobbigt att fara till jobbet i morgon. Pengar måste man ha. Ska avsluta min och Pates konversation på msn och sen fika för magen skriker! Över och ut

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!